Weg en deel van de vijver

Afgelopen week waren de kinderen en ik een weekje op vakantie, daarom was het even stil. Maar er is natuurlijk wel van alles gebeurd. Net voor onze vakantie heeft Gert-Jan de weg aangelegd. Na een halve dag werk was de helft van de weg klaar. Je kan dan goed zien hoe de weg is opgebouwd: worteldoek en puin wat daarna nog aangestampt wordt. De dag daarna is de weg afgemaakt, met een tijdelijke inrit. De inrit zal later nog iets anders komen te liggen, maar voor de bouw is dit nu het makkelijkst.

Donderdag zijn Albert en Erik begonnen met graven van de vijver. Helaas was het weer niet zo goed, daardoor kon er geen wiellader gebruikt worden. De uitgegraven klei kan daardoor nog niet zo goed over de kavel verspreid worden en ligt nu in bulten naast de vijver. We graven nog niet direct de hele vijver uit. Het deel aan de kant van de weg zullen we in een later stadium uitgraven, als de woning grotendeels klaar is. We zijn bang dat de bulten klei anders in de weg liggen bij de bouw.

Tijdens het graven kom je door verschillende lagen in de bodem. Behalve klei, zit er ook veen in de bodem. We graven tot 2 meter onder de grondwaterstand. Toch zit er geen water in de sloot. De zware klei houdt het water heel goed vast. Volgens buurman Marien duurde het bij hen een paar maanden voor de sloot vol water stond. Voorlopig is het dus een groot diep gat.

Vrijdag is Albert verder gegaan met graven. Henri en Kerstine wilden ook heel graag helpen met graven en ‘s avonds zijn we daarom nog even samen naar de kavel gegaan. Henri had zijn spade meegenomen om te helpen de sloot uit te graven. We hebben een expeditie door de vijver gedaan. Aangezien hij toch droog staat kan je nu nog over de bodem lopen.

Vrijdag kwam er ook een zware vrachtauto voor ons. Dus de weg werd beproefd. De sporen van de vrachtauto zijn duidelijk in de weg te zien. De vrachtauto bracht balken voor de funderingsbekisting en zand. Die zijn komende week nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *