Heien

Afgelopen maandag heeft Jacob van aannemersbedrijf Waninge bouw alles uitgezet voor het heien. Albert en ik moesten werken die dag, dus veel hebben we er niet van meegekregen. Met paaltjes is aangegeven waar de heipalen de grond in moeten.

Maandag en dinsdag werden ook de materialen voor de fundering gebracht: piepschuim en de stalen bewapening. Dit is niet alleen voor ons huis, maar ook voor het huis van mijn ouders, die verderop zullen gaan bouwen. Alles ligt nu klaar om te beginnen. Alleen de heipalen moeten nog komen.

Albert is dinsdag de hele dag met de wiellader aan de slag geweest om de bulten klei die uit de sloot zijn gegraven weg te werken. Dit was een aardige klus. Aangezien de klei zacht is, zakt de wiellader gemakkelijk weg en moet je dus goed uitkijken dat je niet vast komt te zitten. ‘s Avonds hebben we op het kavel gegeten, zodat Albert daarna nog even verder kon werken. Klaar is het nog niet, dus later deze week zal Albert nogmaals met de wiellader aan de slag gaan.

Vanochtend om half 8 is het heien begonnen. We zijn met z’n allen vroeg uit bed gegaan om te zien hoe de eerste paal erin gaat. De eerste vier palen lagen al klaar op de kavel. De overige palen werden even later gebracht. Van dichtbij zijn het toch enorme palen.  Het eerste stuk van de palen werd er vrij soepel ingeduwd. Na een aantal meter begint het slaan. We hebben op veilige afstand, met gehoorbescherming die we van de buren mochten lenen, toegekeken. De kinderen vonden het wel vrij luid en klaagden ook dat het koud was ‘s ochtends vroeg. Dus na een uurtje kijken, zijn we maar weer naar huis gegaan. De mannen zullen nog wel even bezig zijn met het heien.

Vanmiddag hebben Kerstine en ik nog een kijkje genomen toen ze net klaar waren. En dan ziet het er zo uit:

2 gedachten over “Heien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *