Beton gestort

De afgelopen weken hebben we geen bericht geplaatst, maar is er natuurlijk wel wat gebeurd. De bewapening is gemaakt en het beton is gestort.

Jacob heeft eerst met piepschuim de bekisting gemaakt. Hierin is de bewapening geplaatst en daarop het beton gestort. Het piepschuim is direct de isolatie voor de vloer. Ons huis moet min of meer een passiefhuis worden, dus alles wordt goed geïsoleerd.
Na het drogen van het beton van de bekisting is de vloer (van beton)
gestort. De vloer is direct op het zand gestort. Er komt dus geen kruipruimte onder de vloer. Wellicht ontstaat er vanzelf nog een kruipruimte als de bodem gaat verzakken. De verwachting is dat de bodem nog zo’n 50 cm zal zakken in 30 jaar.

Nu is het wachten tot het portaal gebouwd kan worden. Dit is het dragende deel aan de zuidkant. We krijgen een glazen gevel en dat vraagt een aparte constructie om het dak goed te kunnen dragen. Hiervoor moet de constructeur nog een aantal berekeningen maken en daarna kan Jacob pas verder. We zullen ondertussen niet stil zitten. Er moeten nog een hoop beslissingen gemaakt worden (bijv. welke zonnepanelen precies, waar leem bestellen voor het stucwerk enz.) en dat kost ook tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *